Învățământ profesional

Învățământ (249)
Învățământ confesional (4)
Învățământ de artă (5)
Învățământ la domiciliu (1)
Învățământ liceal (33)
Învățământ obligatoriu (8)
Învățământ postliceal (23)
Învățământ postuniversitar (8)
Învățământ preșcolar (13)
Învățământ preuniversitar (100)
Învățământ primar (31)
Învățământ profesional (14)
Învățământ secundar (8)
Învățământ special (20)
Învățământ superior (313)
Învățământ tehnic (1)
Învățământul gimnazial (18)
Învățământul sportiv (7)
Învățământul terțiar (3)

Synopsis: Învățământ: Învățământ profesional:


Legea Educatiei Nationale.pdf

De asemenea, statul asigură finanțarea de bază pentru învățământul profesional și liceal acreditat, de stat, particular și confesional,

d) învățământul profesional, cu durată între 6 luni și 2 ani; e) învățământul terțiar nonuniversitar, care cuprinde învățământul postliceal.

2) Învățământul liceal, vocațional și tehnologic, învățământul profesional și învățământul postliceal se organizează pentru specializări și calificări stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în conformitate cu Registrul național al calificărilor.

3) Învățământul profesional și tehnic este format din: învățământ profesional, învățământ tehnic și învățământ postliceal. Art. 25 (1) Formele de organizare a învățământului preuniversitar sunt:

învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă. 2) Învățământul obligatoriu este învățământ cu frecvență. În mod excepțional, pentru persoanele care au depășit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei,

SECȚIUNEA a 8-a Învățământul profesional Art. 33 (1) Învățământul profesional se poate organiza în școli profesionale

2) Pregătirea prin învățământul profesional se realizează pe baza standardelor de pregătire profesională aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în urma consultării partenerilor sociali.

3) Absolvenții învățământului profesional, care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, dobândesc certificat de calificare profesională și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.

5) Absolvenții învățământului profesional, care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, pot urma cursurile învățământului liceal cu frecvență redusă.

10) Statul susține învățământul profesional și învățământul liceal filiera tehnologică sau vocațională, prin: a) recunoașterea în învățământul terțiar nonuniversitar a studiilor obținute în cadrul învățământului liceal filiera tehnologică sau vocațională, în baza unui regulament propriu;

2) Învățământul postliceal face parte din învățământul profesional și tehnic și este parțial subvenționat de stat. 3) Învățământul postliceal special face parte din învățământul profesional și tehnic și este integral subvenționat de stat.

4) Școlile de maiștri sunt școli postliceale. 5) Învățământul postliceal are o durată de 1 3 ani, în funcție de complexitatea calificării și de numărul de credite pentru educație și formare profesională.

2) Implementarea Cadrului național al calificărilor vizează sistemul național de calificări obținute în învățământul secundar general, în învățământul profesional și tehnic, în formarea profesională continuă, în ucenicie, în învățământul superior, atât în contexte formale, cât și în contexte informale


< Back - Next >


Overtext Web Module V3.0 Alpha
Copyright Acetic, Semantic-Knowledge, 1994-2010