Ministrul Educației, Daniel Funeriu, în vizită la Universitatea „Titu Maiorescu”


Cu prilejul vizitei la Universitatea „Titu Maiorescu”, ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat că instituția în fruntea căreia se află nu este interesată decât de calitatea educației și că nu se fac distincții între universități în funcție de forma lor de capital.
Acesta a mai adăugat că Legea Educației Naționale prevede unitatea de reglementare între universitățile publice și cele private, insistând asupra faptului că în România forma de capital privată este respectată: „Este foarte important pentru studenţi, pentru statul român şi universităţile româneşti să avem modele de succes atât în ceea ce priveşte universităţile de stat cât şi cele particulare”. În cadrul aceleiași vizite, Funeriu a mai afirmat că: „Excelenţa trebuie răsplătită indiferent de forma de finanţare a universităţii. Tot ceea ce contează în evaluarea şi situarea unei universităţi este relevanţa studiilor”.
În privința poziționării în clasamentul universităților, rectorul universității, Iosif Urs precizează că instituția pe care o conduce se află pe primul loc în categoria a III-a, având patrusprezece masterate acreditate și două școli doctorale care își vor continua activitatea.
Sursa: agerpress.ro