Universitățile particulare se luptă să organizeze mastere


În urma clasificării și ierarhizării universităților din învățământul superior, Ministerul Educației și Cercetării a hotărât ca doar 12 dintre acestea să organizeze mastere și doctorate.

Universitățile urmează să fie anunțate săptămâna aceasta de către MECTS prin Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Cu toate că aceasta a fost decizia inițială a autorităților, un inspector de specialitate susține că Ministerul Educației și Cercetării a mărit lista la 20 de universități care vor primi dreptul de a organiza mastere întrucât presiunile exercitate de parlamentari sunt foarte mari: „Pe listele cu instituții selectate în vederea organizării de doctorate nu figurează nicio universitate particulară, situație ce a declanșat o nemulțumire generală la nivel parlamentar, indiferent de culoarea politică a subiecților, știindu-se că mulți dintre ei semnează ștate de plată în învățământul privat. În consecință, pentru a nu tulbura prea mult apele, în mare secret, conducerea MECTS a dispus să se întocmească o listă cu 20 de universități care îndeplinesc condițiile pentru organizarea de mastere, listă în care figurează și instituții particulare de învățământ superior”.

Sursa: puterea.ro