Admiterea la master amânată


Cu toate că admiterea la master a fost deja programată de multe facultăți din țară în luna iulie, examenele vor fi reprogramate obligatoriu pentru luna septembrie, până când clasificarea universităților va fi realizată.

„În iulie este în deplină desfășurare procesul de clasificare a universităților. Locurile la master vor fi acordate numai în baza clasificării universităților, întrucât nu toate universitățile de învățământ îndeplinesc criteriile pentru organizarea acestei forme de pregătire”, afirmă Cătălin Baba, reprezentant al Ministerului Educației, Cercetării Tineretului și Sportului.

Potrivit Legii Educației, universitățile vor fi ierarhizate în 3 categorii: universități centrate pe educație, cele centrate pe educație și cercetare și universități de cercetare avansată și educație. În funcție de grupa în care se încadrează, programele de licență, masterat și cele doctorale, vor fi aprobate pentru fiecare universitate în parte. Prin urmare, studiile postuniversitare și de doctorat vor fi organizate doar de instituțiile de învățământ superior care demonstrează că pot susține un astfel de program.

Sursa: mediafax.ro