Admitere cu emoții la Universitățile de top din București


Universitatea Politehnica București, Academia de Studii Economice și Universitatea din București sunt doar 3 dintre instituțiile de învățământ superior de stat care au înregistrat cel mai mare număr de concurenți la admiterea din această vară.

Recordul de înscriși la admitere îl deține secția de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității București, unde au fost 70 de candidați pe un singur loc. La nivelul întregii universități, au candidat aproximativ 20.000 de absolvenți de liceu, concurența fiind în medie de 4,07 candidați pe un loc finanțat de stat.

În topul preferințelor se numără și Academia de Studii Economice, care a disponibilizat 4135 de locuri pentru aproximativ 9500 de candidați. Aici, printre facultățile cele mai căutate sunt Relații Economice Internaționale, Marketing, Administrarea Afacerilor sau Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.

Surpriza vine din partea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, unde numărul candidaților s-a dublat față de anul precedent, înregistrându-se o concurență record de 2400 de absolvenți de liceu pentru 700 de locuri, tendința fiind crescătoare în ultimii 3 ani. „Au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs și nu va mai fi o a doua sesiune”, afirmă rectorul instituției Florian Popa.

Printre preferințe a fost și Politehnica București care a înființat anul acesta două facultăți, cea de Inginerie Medicală și cea de Anteprenoriat, Inginerie și Managementul Afacerii. Numărul total al candidaților a fost de 6750 pentru 4700 de locuri scoase la concurs.

Sursa: mediafax.ro