O nouă lovitură grea pentru universitățile private


Surse oficiale ale Ministerului Educației și Cercetării au declarat că universități particulare de top din România vor rămâne fără programe masterale și de doctorat, decizia fiind luată în urma clasificării instituțiilor de învățământ superior.

Vestea vine ca o nouă lovitură pentru sistemul de învățământ privat, după ce în urmă cu o săptămână au fost afișate rezultatele dezastruoase la examenul de maturitate. Acestea au avut un impact negativ semnificativ asupra universităților particulare, întrucât au redus drastic numărul candidaților la concursul de admitere.

Nu același lucru poate fi spus despre universitățile publice mari. Printre cele care au garanția că vor avea programe de licență, masterat, doctorat și cercetare, se enumeră universități din București precum: Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, dar și universități din provincie precum: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Sursa: puterea.ro