Universitățile afectate de rezultatele dezastruoase la Bacalaureat


Conducerile universităților, atât cele publice cât și cele particulare, estimează că mai bine de jumătate din locurile scoase la concurs nu vor fi ocupate datorită promovabilității scăzute la Bacalaureat.

Potrivit Ministerului Educației, cifra de școlarizare pentru anul universitar 2011-2012 depășește 100.000 de locuri în învațământul public, iar învățământul privat va pune la dispoziție alte 30.000 de locuri. Astfel, cei peste 90.000 de absolvenți ai examenului de maturitate pot sta liniștiți în privința admiterii la facultate.

“Rezultatele slabe vor afecta toate universitățile particulare după cum vor afecta toate universităţile de stat pe locurile cu taxă. Există însă speranţă, mai puţin în urma contestaţiilor, dar mai mult în urma sesiunii din toamnă, […] că numărul celor care într-un final vor fi cu bacalaureatul luat va creşte simţitor. […] Situaţia este fără precendent, numărul a început să scadă în ultimii doi ani, dar nu atât de dramatic ca acum“, afirmă Corina Dumitrescu, rectorul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Sursa: realitatea.net.